Mainos

UPM:lle Nokian osakkeista 1,8 miljardin voitto

Metsäyhtiö UPM-Kymmene vähensi viime vuonna Nokia-omistustaan. Koko vuodelta yhtiö kirjaa tulokseensa osakkeiden nettomyyntivoittoina 1,8 miljardia markkaa. Koko vuodelta osakkeiden myynnistä kertyi yhteensä 2,7 miljardin markan potti, josta loka-joulukuun 900 miljoonan markan myyntivoitot yhtiö kirjasi kertaluonteisiin poistoihin.

Loka-joulukuussa UPM-Kymmene myi kolme miljoonaa Nokian osaketta ja sillä on vielä jäljellä 25 miljoonan osakkeen potti. Lisäksi yhtiö omistaa Pohjolaa. UPM-Kymmenen talousjohtaja Jouko Taipale sanoo, ettei yhtiöllä ole tarkkaa suunnitelmaa osakkeiden myynnissä.

-Yhtiöhän on metsäteollisuusyhtiö. Nämä osakkeet ovat historiallisesti meille tulleet ja niitä myydään, kun on oikea hetki myydä, Taipale sanoo. Hänen mukaansa viimeisen vuosineljänneksen myyntivoitto parantaa yhtiön tulosta samalla summalla, mutta loppuvaikutus on plus-miinus nolla.

-Ilmoitimme, että teemme poistoista aiheutuvia kertakirjauksia, Taipale sanoo. Kertaluonteisiin eriin sisältyy Miramichin tehtaan poistolaskennan yhtenäistämisestä aiheutunut noin 770 miljoonan markan alaskirjaus sekä toimialojen ja myyntiorganisaatioiden järjestelykuluja Pohjois-Amerikassa ja Suomessa. Taipaleen mukaan UPM-Kymmene on päättänyt kertoa osakemyynneistään neljännesvuosittain, koska summat ovat olleet merkittäviä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.