Mainos

UPM-Kymmenen tulos jäi odotuksista

Metsäyhtiö UPM-Kymmenen alkuvuoden voitto ilman ilman myyntivoittoja ja -tappioita oli 217 miljoonaa euroa.

UPM-Kymmene

Metsäkonserni UPM-Kymmenen tulos ennen satunnaiseriä laski tammi-maaliskuussa 207 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 351 miljoonasta eurosta. Tulos oli odotettua heikompi, sillä Kauppalehden ja pohjoismaisen SME-ennustepalvelun keräämien analyytikkoennusteiden mediaani oli 230 miljoonaa euroa ja keskiarvo 223 miljoonaa euroa. Ennusteet vaihtelivat 161 miljoonasta eurosta 275 miljoonaan euroon.

UPM-Kymmenen osakekohtainen tulos laski 0,57 euroon vuoden takaisesta 1,10 eurosta. Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 2566 miljoonaan euroon vertailujakson 2488 miljoonasta eurosta. Analyytikkoennusteiden keskiarvo-odotus liikevaihdoksi oli 2600 miljoonaa euroa.

Kapasiteetin käyttöaste oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 85 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli keskimäärin 93 prosenttia. Kapasiteetin käyttöasteen odotetaan nousevan toisella neljänneksellä jonkin verran.

- Aikakaus- ja sanomalehtipaperien hinnat laskivat vuodenvaihteessa Länsi-Euroopassa, eikä merkittäviä muutoksia näiden paperilajien hintoihin ole lähiaikoina odotettavissa. Päällystämättömän hienopaperin ja erikoispaperien hintojen odotetaan lievästi vahvistuvan, UPM-Kymmene sanoi osavuosikatsauksessaan tänään.

UPM-Kymmenen osake oli osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen Helsingin pörssissä 3,40 prosentin laskussa 36,64 eurossa.

(MTV3-Kauppalehti)

(Talousuutiset 25.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.