Mainos

UPM-Kymmenen tulos ennätyksellinen.

UPM-kymmene paransi tulostaan ennätyksellisesti.

UPM-Kymmenen voitto ennen satunnaisia eriä oli 1717 miljoonaa euroa. Kasvua toissa vuoteen oli noin 300 miljoonaa euroa. Tulos osaketta kohti oli 4,77 euroa, ilman myyntivoittoja 4,08 euroa. Viimeisen neljänneksen tulos osaketta kohti ilman myyntivoittoja oli 1,03 euroa.

Konsernin liikevoitto oli 1860 miljoonaa euroa. Liikevoittoon sisältyy nettona pörssiosakkeiden ja käyttöomaisuuden myyntivoittoja sekä kertaluonteisia alaskirjauksia 300 miljoonaa euroa. Pörssiosakkeiden myyntivoitot olivat 485 miljoonaa euroa. UPM-Kymmene myi vuoden aikana Nokian osakkeita 489 miljoonalla eurolla. Vuoden lopussa yhtiöllä oli 25,3 miljoonaa Nokian osaketta.

Yhtiön päätuotteiden, aikakauslehtipapereiden, kysyntä kasvoi vuoden aikana voimakkaasti. LWC-paperin kysyntä kasvoi ennakkotietojen mukaan Länsi-Euroopassa noin 10 % ja Pohjois-Amerikassa 5%. SC-paperin kysyntä kasvoi Länsi-Euroopassa noin 9 % ja Pohjois-Amerikassa 13 %. Myös sanomalehtipaperin kysyntä jatkoi kasvuaan. Länsi-Euroopassa kasvu oli 5 % ja Pohjois-Amerikassa noin 1 %.

Hienopapereiden kysynnän kasvu hiipui selvästi vuoden viimeisellä neljänneksellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.