Mainos

UPM-Kymmenen investoi Ranskassa lähes puoli miljardia

UPM-Kymmene-konserniin kuuluvan Chapelle Darblayn tehdas Ranskassa siirtyy ensi vuoden lopulla käyttämään pelkästään keräyspaperia sanomalehtipaperien raaka-aineena. Muutosta varten tehtaalle rakennetaan kolmas siistauslinja, johon UPM investoi 524 miljoonaa frangia eli noin 470 miljoonaa markkaa.

Laitos käynnistyy vuoden 1999 viimeisellä neljänneksellä ja se nostaa tehtaan siistauskapasiteetin 350 000 tonniin vuodessa. UPM:n tytäryhtiön Chapelle Darblayn tehdas sijaitsee Grand Couronnessa 120 kilometriä Pariisista pohjoiseen. Tehtaalla on kaksi paperikonetta, jotka tuottavat 300 000 tonnia sanomalehtipaperia vuodessa. Tällä hetkellä tehtaan tuottaman paperin raaka-aineesta on keräyspaperia noin 60 prosenttia.

Chapelle Darblayn lisäksi UPM käyttää kierrätettyjä kuituja sanomalehtipaperin raaka-aineena myös Kaipolan tehtaalla ja Shotton Paper Companyssä Walesissa. Shottonissa on parhaillaan käynnissä hanke, jolla kierrätyskuitujen käyttö tuplataan. Keräyspaperin käyttöä on tarkoitus jatkossa lisätä myös UPM:n muilla tehtailla. Näistä suunnitelmista ei haluta vielä kertoa sen tarkemmin, mutta ne koskenevat lähinnä Euroopassa sijaitsevia tuotantolaitoksia.

Kaipolan tehtaalla kierrätyskuitua ei UPM:n mukaan voida käyttää juuri nykyistä enempää. Kaipola on Suomen suurin keräyspaperia käyttävä yksikkö, jonka raaka-aineesta on kiertokuitua noin 50 prosenttia.

Keräyspaperista myös imagoetua

Keräyspaperin käyttö paperin tuotantoon on Euroopassa lisääntynyt selvästi viime vuosina. Chapelle Darblayn toimitusjohtaja Matti Lievonen toteaa, että kaikki Eurooppaan viimeisten viiden vuoden aikana rakennetut uudet paperikoneet käyttävät keräyspaperia. Kierrätyspaperia on nyt myös riittävästi saatavissa, sillä Euroopassa kerättiin viime vuonna talteen jo noin puolet käytetystä paperista. Suomessa päästiin yli 60 prosentin.
-Jos ajatellaan varsinkin Saksan ja Englannin markkinoita, siistauspaperilla on myös ympäristömerkitys, jolla on positiivista vaikutusta imagoon, Lievonen huomauttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.