Mainos

UPM-Kymmeneä vaaditaan vetäytymään Indonesiasta

Seitsemän ympäristöjärjestöä Euroopasta ja Indonesiasta vaatii UPM-Kymmeneä vetäytymään yhteistyöstä April-yhtiön kanssa. Järjestöjä epäilyttävät Aprilin puunhankintatavat Indonesiassa. Lisäksi järjestöjä huolestuttaa paikallisten asukkaiden ja työntekijöiden kohtelu.

Ympäristöjärjestöt hyväksyvät UPM-Kymmenen paperintuotannon Aprilin kanssa, jos April muuttaa toimintaansa Riaupulpin ja Indorayonin sellutehtailla. Muun muassa luonnonmetsien avohakkuut vaaditaan lopetettaviksi. Järjestöt eivät myöskään hyväksy hakkuualueiden istuttamista yhden puulajin monokulttuureiksi. Paikallisten asukkaiden hallintaoikeudet maahan olisi turvattava, samoin kuin työelämän perusnormien noudattaminen.

Tänään päivätty kirje on lähetetty UPM-Kymmenen toimitusjohtajalle Juha Niemelälle, jolta toivotaan vastausta marraskuun loppuun mennessä. Kirjeen ovat allekirjoittaneet Maan ystävät ja Luonto-Liitto Suomesta, Friends of the Earth Englannista, Milieudefensie Hollannista, kaksi ympäristöjärjestöä Saksasta, Pro Regenwald ja Bund, sekä indonesialainen metsien suojelun kattojärjestö Skephi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.