Mainos

UPM-Kymmene paransi tulostaan

UPM-Kymmenen tulos oli odotettua parempi. Voittoaan paransivat viime vuoteen verrattuna sanoma- ja aikakauslehtipaperit sekä konsernin sisäiseen käyttöön tarkoitettu sellu.

UPM-Kymmene


UPM-Kymmenen voitto ennen satunnaisia eriä ja myyntivoittoja oli vuoden 2001 tammi-maaliskuussa 351 miljoonaa euroa(1-3/2000: 331). Tulos osaketta kohti ilman myyntivoittoja parani 1,10 euroon (0,92). Liikevaihto kasvoi 11 % ja oli 2488 miljoonaa euroa. Omien osakkeiden ostamista jatkettiin.

Tammi-maaliskuun liikevoitto oli 400 milj. euroa (1-3/2000 701 milj. euroa). Viime vuoden vertailulukuun sisältyy 344 milj. euroa osakkeiden ja liiketoimintojen myyntivoittoja, joita katsauskaudella ei ollut. Myyntivoitoista puhdistettu liikevoitto parani viime vuoden 357 milj. eurosta 12 %.

Viime vuoteen verrattuna tulosta paransivat päätuotteiden korkeammat hinnat. Toisaalta kapasiteetin käyttöaste oli alempi heikentyneen kysynnän johdosta. Liikevoitto oli 16,1 % liikevaihdosta eli sama kuin vuosi sitten ilman nettomyyntivoittoja ja hieman korkeampi kuin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Toimialoista liikevoittoaan paransivat viime vuoteen verrattuna sanoma- ja aikakauslehtipaperit sekä konsernin sisäiseen käyttöön tarkoitettu sellu. Liikevoiton paraneminen näillä toimialoilla johtui korkeammista hinnoista. Hienopapereiden liikevoitto laski, mikä johtui korkeammasta sellun hinnasta ja alemmasta käyntiasteesta. Jalostusmateriaalien liikevoitto pysyi ennallaan, mutta puuteollisuuden liikevoitto laski alempien sahatavaran hintojen ja korkeamman tukkipuun hinnan takia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.