Mainos

UPM-Kymmene ostoksilla USA:ssa

UPM-Kymmene panostaa tarraliiketoimintaan USA:ssa.

UPM-Kymmene ostaa yhdysvaltalaiselta Bemis Company, Inc:lta sen tarraliiketoiminnan MACtacin 420 miljoonalla US-dollarilla ja myy erillisellä sopimuksella tulosyksikkönsä Walki Filmsin Bemisille 70 miljoonalla US-dollarilla.

Yrityskaupalla UPM-Kymmene vahvistaa tytäryhtiönsä Raflatacin maailmanlaajuista liiketoimintaa. Tavoitteena on saattaa yrityskaupat lopullisesti päätökseen kuluvan vuoden aikana. Kauppojen toteutumiset edellyttävät kilpailuviranomaisten hyväksyntöjä.

MACtacin liikevaihto oli viime vuonna noin 500 miljoonaa dollaria. Sillä on viisi tuotantolaitosta Yhdysvalloissa, yksi Belgiassa sekä yhteisyritys Meksikossa. Raflatac valmistaa tarralaminaattia yhdeksässä maassa. Sen liikevaihto oli viime vuonna 600 miljoonaa dollaria.

Raflatacin osuus Yhdysvaltain tarraetikettimarkkinoista kasvaa kaupan myötä merkittävästi ja sen osaaminen uusilla erikoistuotealueilla lisääntyy. Laajeneva tuotepohja vahvistaa liiketoimintaa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Tuotepaletti täydentyy graafisilla tuotteilla sekä teknisillä tarroilla ja teipeillä. Graafisia tarroja käytetään muun muassa ulkomainontaan rakennuksissa ja kulkuneuvoissa, ja teknisiä tuotteita elektroniikka- ja autoteollisuudessa. Graafisten ja teknisten tarrojen jalostusaste on korkea ja molemmat käyttöalueet ovat nopeasti kasvavia.

Osapuolten tehtaat täydentävät toisiaan ja tarjoavat mahdollisuuden tehokkuuden lisäykseen tuotantolinjojen erikoistuessa. Myös logistiikassa ja hankinnoissa syntyy synergiaetuja.

Yhdistymisellä arvioidaan saavutettavan 28 miljoonan dollarin synergiahyödyt vuoden 2004 loppuun mennessä. Yritysoston arvioidaan lisäävän yhtiön osakekohtaista tulosta vuonna 2003.

Walki Films on yksi Euroopan johtavista tyhjiö- ja suojakaasukalvojen valmistajista elintarviketeollisuudelle. Sillä on tuotannollista toimintaa Valkeakoskella ja Epernonissa, Ranskassa. Yksikön liikevaihto viime vuonna oli 123 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 500. Walki Filmsin myynnistä saatava myyntivoitto on noin 15 miljoonaa euroa.

UPM-Kymmenen jalostusteollisuuteen kuuluvat tarralaminaatteja valmistava Raflatac, silikonoituja irrokemateriaaleja valmistava Loparex sekä kääreitä ja yhdistelmämateriaaleja valmistava Walki Wisa, jotka ovat kaikki johtavia alallaan.

UPM-Kymmene Oyj:n toimitusjohtajan Juha Niemelän mukaan vaativia elintarvikekalvoja valmistava Walki Films on erinomainen yksikkö, mutta sen yhteys yhtiön muuhun liiketoimintaan oli etäinen.

-Jalostusteollisuus on jatkossakin merkittävä osa UPM-Kymmenen kasvustrategiaa. Pitkäjänteisellä kehitystyöllä ja useilla yritysostoilla ja -myynneillä toimialalla on päästy nyt aiottuun kokonaisuuteen. MACtac saa nyt omistajan, joka on sitoutunut liiketoimintaan ja tulee kehittämään sitä. Myös Walki Filmsin uusi omistaja on johtava omalla alallaan ja sitoutunut liiketoiminnan kehittämiseen, Juha Niemelä sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.