UPM-Kymmene ei kilpaile Championista

UPM-Kymmene ei toistaiseksi lähde kilpailemaan amerikkalaisen Championin ostosta. UPM:ssä odotetaan nyt lähinnä, mitä Champion tekee. Championin hallitus tehnee päätöksen, hyväksyykö se yhdysvaltalaisen International Paperin paremman ostotarjouksen. Sen jälkeen taas UPM:n on parannettava tarjousta tai vetäydyttävä pelistä.

UPM-Kymmene aikoo jatkaa Yhdysvaltain valloitustaan, vaikka Champion-fuusio kariutuisi. Jos fuusioaikeet kaatuvat, UPM:lle on luvassa yli miljardin markan korvaus sopimusrikkomuksesta.

UPM-Kymmenen tulos kasvoi

Metsäjätti UPM-Kymmenen tammi-maaliskuun tulos yli 2,5-kertaistui vuoden takaisesta. Rahoituserien jälkeistä tulosta kertyi nyt 675 miljoonaa euroa eli runsaat 4 miljardia markkaa, kun edellisvuoden vastaavan ajan tulos oli 241 miljoonaa euroa (1,4 mrd mk).UPM:n liikevaihto kasvoi 2,2 miljardiin euroon eli noin 13,1 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 1,9 miljardia euroa (11,3 mrd mk). UPM:n tulosta kohensi nyt alkuvuonna pääosin Nokian osakkeiden myynnistä kertynyt 344 miljoonan euron myyntivoitto. Vuoden takaisessa tuloksessa myyntivoittoja oli mukana 69 miljoonaa markkaa.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat