Mainos

UPM jatkaa irtisanomisiaan

Säästötoimet johtavat mahdollisesti yli 100 ihmisen vähennyksiin sekä liki 300 työntekijän lomautukseen Suomessa. Metsäjätti arvioi ensi vuoden kysynnän kasvavan kuluvaa vuotta hitaammin.

Metsäyhtiö UPM on ilmoittanut merkittävistä kapasiteetin sulkemisista, joiden avulla yhtiö jatkaa toimia kannattavuuden parantamiseksi. Kaikkiaan yhtiö vähentää lähes 700 henkeä, joista runsaat sata Suomessa. Lisäksi pakkoloma odottaa Suomessa liki kolmeasataa työntekijää.

UPM lopettaa Miramichin tehtaansa Kanadassa ja sulkee yhden paperikoneen 10 kuukaudeksi Kajaanissa. Ohjelmaan kuuluu myös kolmen tarralaminaattilinjan lopettaminen Tampereella sekä tarrapaperituotannon määräaikaisia vähennyksiä Jämsänkoskella ja Valkeakoskella. Lisäksi UPM aloittaa neuvottelut sahan ja höyläämön sulkemisesta Luumäellä.

Suomessa UPM:n toimet johtavat mahdollisesti 140 henkilön vähennyksiin sekä 270 työntekijän lomautukseen. Vähennykset kohdistuvat Kajaaniin, Luumäelle ja Tampereelle. Kajaanissa tavoiteltu supistus on 60 työntekijää, Luumäellä 50 työntekijää ja Tampereella 30 henkilöä.

UPM perustelee toimia kannattavuuden parantamisella, mikä edellyttää tuotantokapasiteetin leikkaamista. Sanomalehtipaperituotannosta poistuu 250 000 tonnia. UPM:n uutiset otettiin Kajaanissa vastaan tyrmistyneenä. Ulosmarssia voi odottaa lähiaikoina.

Miramichin tehtaan UPM osti seitsemän vuotta sitten miljardilla eurolla.

-Jälkikäteen on helppo arvioida, mutta silloin kun Miramich ostettiin, markkinatilanne oli toisenlainen. Kustannuspaine oli toisenlainen ja jälkikäteen arvioiden se on tietysti ollut hyvin haasteellinen, toteaa UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

UPM: Kysynnän kasvu hidastuu ensi vuonna

Metsäjätti UPM arvioi kysynnän kasvavan ensi vuonna hitaammin kuin tänä vuonna. Yhtiö arvelee, että merkittäviä hinnankorotuksia toteutuu ensi vuoden alussa pääasiassa aikakauslehtipapereissa.

Samanaikaisesti koko teollisuuden puu-, keräyspaperi- ja energiakustannukset nousevat. Yhtiö ennakoi koko tämän vuoden liikevoittonsa olevan ilman kertaluonteisia eriä suurempi kuin viime vuoden liikevoitto.

Yhtiön mukaan kustannuskehitys on kuitenkin nähtävissä jo kuluvan neljänneksen aikana, josta tulee yhtiön heikoin neljännes tänä vuonna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.