Mainos

UPM "hyvällä polulla" – tulos kasvoi myös toisella neljänneksellä

2:31

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi huhti-kesäkuussa 264 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 219 miljoonasta. Yhtiön liikevaihto tipahti huhti-kesäkuussa noin 100 miljoonalla eurolla noin 2,4 miljardiin euroon.

UPM odottaa kannattavuutensa paranevan tänä vuonna. Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi myös ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiön tammi-kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 545 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin vastaavana aikana se oli 429 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen arvioi yhtiön tiedotteessa, että UPM on "hyvällä polulla". Hänen mukaansa UPM:n liiketoiminta nautti pääosin suotuisasta markkinakehityksestä toisella neljänneksellä.

– Tulevaisuudessa meillä on hyvät mahdollisuudet kohdennettuihin kasvuhankkeisiin, jatkuvaan vahvaan rahavirtaan sekä houkuttelevaan osinkoon, Pesonen arvioi. 

Kurssi nousussa pörssissä

UPM:n tulos oli sijoittajien odotuksia parempi, ja yhtiön kurssi ampaisi nousuun. Noin tunti Helsingin pörssin avautumisen jälkeen yhtiön kurssi oli noin neljän prosentin nousussa. 

– UPM:n tulos ylitti minun ja markkinoiden ennusteet, paperiliiketoiminnan tulos oli erityisen hyvä, arvioi yhtiötä seuraava OP:n osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen.

Parkkisen mukaan UPM on saneerannut kovasti ja noudattanut tiukkaa kustannuskuria.

– Kun samalla olemassa olevaan tuotantokapasiteettiin ei kohdistu merkittäviä investointitarpeita, se näkyy vahvana rahavirtana, Parkkinen sanoo.

Mikä vaikutus Brexitillä?

Metsäyhtiön tulevaisuuteen voi vaikuttaa myös Britannian EU-ero. UPM:n liikevaihdosta noin yhdeksän prosenttia tulee Britanniasta, jossa yhtiöllä on myös tehtaita.

– UPM on yksi suomalaisyhtiöistä, joilla Britannian liikevaihdon osuus on suhteessa suurin. Jokainen voi vain arvailla vaikutuksia, Parkkinen sanoo.

EU-ero voi Parkkisen mukaan vaikuttaa ainakin paikalliseen kustannustasoon, kaupankäynnin käytäntöihin ja valuuttakursseihin. Alkuvuodesta UPM on hyötynyt euron laskeneesta kurssista dollariin nähden. Euro on pysytellyt noin 1,10 dollarissa, kun vielä vuonna 2014 kurssi lähenteli 1,40 dollaria.

– Toki UPM suojaa valuuttakurssia kuten valtaosa teollisista yhtiöistä. Silti euron heikentyminen suhteessa dollariin on hyvä juttu, Parkkinen sanoo.

UPM myy myös sähköä ja kärsii Pohjoismaiden sähkön suhteellisen halvasta hinnasta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.