Mainos

UPM antoi tulosvaroituksen

Metsäyhtiö UPM antoi tänään tulosvaroituksen. Yhtiön toiminnallinen kannattavuus jää tänä vuonna heikommaksi kuin viime vuonna.

UPM:n tuloksen heikkeneminen johtuu talous- ja rahoitusjohtajaJyrki Salon mukaan siitä, että puun hankintakustannukset ovat nousseet ja sahaliiketoiminnan tulos on heikentynyt. Kustannuksia ovat lisänneet raakapuun ja kuljetusten kallistuminen.

UPM ennusti tämän vuoden alussa, että toiminnallinen kannattavuus olisi suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonna. Yhtiö arvioi meneillään olevien aikakauslehtipaperien hinnankorotusten toteutuvan odotetusti.

Salon mukaan yhtiöllä ei ole konkreettisia suunnitelmia tuotannon rajoittamiseksi tai kapasiteetin purkamiseksi. UPM ja koko Suomen metsäteollisuus elävät kuitenkin Venäjän puutullipäätöksen varjossa.

-Venäjän vaikutus on suuri. Mikäli puutullit astuvat voimaan, kuten näyttää, todennäköiseltä, joudutaan vaikeaan tilanteeseen. Silloin tuotannon rajoituksia ja mahdollista kapasiteetin vähentämistä joudutaan harkitsemaan, Salo sanoi.

UPM on puutullien aiheuttamien johtopäätösten edessä Salon mukaan syksyllä. Hän arvioi, että mahdollisia päätöksiä tehtäisiin loppusyksystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.