Mainos

UPIn johtajalle huomautus alkoholinkäytöstä

Ulkopoliittisen instituutin (UPIn) johtaja professori Raimo Väyrynen saa instituutin hallituksen puheenjohtajalta huomautuksen alkoholinkäytöstään. Väyrystä vaaditaan myös selvittämään, mihin toimiin hän on ryhtynyt instituutin sisäisten ongelmien korjaamiseksi. Asiaa käsitellään hallituksen seuraavassa kokouksessa.

UPIn hallitus käsitteli tänään kokouksessaan instituutin työilmapiirin ongelmia. Väyrystä on moitittu epäasiallisesta käyttäytymisestä. Myös hänen alkoholinkäyttöönsä on puututtu.

Väyrystä kuultiin kokouksessa, ja häntä oli kuultu jo aiemminkin. Työnjohdollisena toimena hallitus päätti, että hallituksen puheenjohtaja ministeri Antti Tanskanen antaa johtajalle suullisen huomautuksen alkoholin varomattomasta käytöstä.

Tanskanen kertoi kokouksen jälkeen, että yksi valitus koski epäasiallista käyttäytymistä. Tästä oli kuitenkin jo sovittu valittajan ja Väyrysen kesken, joten tähän asiaan ei enää puututtu.

Hallitus totesi päätöksessään johtajankin olevan sitä mieltä, että instituutin työskentelytavoissa ja työilmapiirissä on vakavia puutteita.

Hallitus odottaa myös instituutin koko henkilöstön sitoutuvan avoimeen ja luottamukselliseen yhteistyöhön.

Ulkopoliittisen instituutin hallitus valitsi Väyrysen viime vuoden helmikuussa uuden ulkopoliittisen instituutin johtajaksi. Hänen toimikautensa kestää vuoden 2011 loppuun.

Tätä ennen Väyrynen toimi Suomen Akatemian pääjohtajana. Hän on tunnettu kansainvälisen politiikan tutkija.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.