Mainos

Upin johtaja: Pakotteiden purkaminen riippuu Venäjän toimista

Venäjän vastaisten pakotteiden purkaminen riippuu Venäjän seuraavista toimista, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.   

Ranskan presidentti Francois Hollande väläytti eilen pakotteiden purkamista, jos Ukrainan kriisin ratkaisemisessa tapahtuu edistystä. Tiilikainen arvioi, että Hollanden sanat ovat muistutus siitä, että jos edistystä tapahtuu, pakotteista luopuminen on mahdollista.  

Tiilikainen ei pidä Hollanden kommenttia suurena avauksena. Hän muistuttaa, että yksittäiset toteamukset saavat uutisoinnissa toisinaan turhankin suuren roolin.  

– Aiemminkin keskustelussa on korostettu, että pakotteet eivät ole itsetarkoituksellisia.   

Tiilikaisen mukaan edistystä osoittaisi se, että Venäjä ryhtyisi toteuttamaan Minskin neuvotteluissa sovittuja toimia ja vauhdittaisi kriisin ratkaisua.  

Tiilikainen pitää tärkeänä, että EU-maat jatkavat Venäjän ja Ukrainan välisen keskusteluyhteyden ylläpitoa. Ukrainan kriisiä puidaan ensi viikolla neuvotteluissa, joihin osallistuvat Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, Venäjän presidentti Vladimir Putin, Ranskan Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.