Mainos

Upeat sisustukset asuntomessujen yleisömagneetti

Kuopion asuntomessujen kävijöistä suurin osa tulee paikalle ihastelemaan sisustusideoita.

Jopa puolet messuvieraista on Rakennustutkimus RTS:n tekemän kävijätutkimuksen mukaan liikkeellä interiööriratkaisuja katsomassa. Viime vuonna Valkeakosken messuilla sisustus kiinnosti vielä 29 prosenttia vieraista, kertoo Suomen asuntomessujen projektijohtaja Pasi Hulkkonen.

Lasipintoja ja paljon valoa

Messutalojen sisustuksessa näkyy pohjoismainen selkeys. Ulkona avautuvat upeat järvimaisemat ovat avarien ikkunoiden kautta osa valoisaa sisustusta.

Monensävyiset lasipinnat ovat suosiossa ja kodinkoneet saavat ilmeensä rosteripinnasta. Puhdaslinjaisuus jatkuu yhdistetyistä keittiö-, ruokailu- ja oleskelutiloista makuuhuoneisiin. Osassa kohteita näkyy uusimpiin trendeihin sulautettu maalaisromantiikka.

Kylpytiloissa ja rantasaunoissa on käytetty paljon luonnonkiveä muistuttavia laattoja. Kimaltelevat kivipinnat tuovat luksusta arkeen. Usean talokohteen kylpytiloissa ja portaikoissa tuodaan esille kuopiolaista taidelasia.

Uudistettuja klassikoita

Myös kodin tekstiilit ja taide ovat taloissa hyvin esillä, sillä sisustussuunnittelijat tekivät yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Messukohteissa on ollut näytteillä 150 taideteosta, ja esimerkiksi tanssillisen Italia-talon sisustuksen suunnittelijana loistaa Kuopio Tanssii ja Soi ry:n taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Kalustepuolella esillä on tunnettuja klassikoita Yki Nummen ja Eero Aarnion valaisimista Yrjö Kukkapuron ja Ilmari Tapiovaaran huonekaluihin. Perinnehuonekalujen tuunaaminen tukee messujen ekologista teemaa.

Nuoren polven designia edustavat Kuopion muotoiluakatemian opiskelijoiden luomat niin arkiset kuin abstraktimmat sisustusratkaisut.

Kuukauden kestäville messuille odotetaan yhteensä 150 000 kävijää. Päivässä alueella vierailee keskimäärin noin 5000 kävijää. Messut päättyvät 15.8.

Lue lisää asuntomessuista täältä!

(MTV3)

Lähteet:

Suomen asuntomessut

Kuvat: Suomen asuntomessut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.