Mainos

Uotila: Lääkärilakko edellistä hankalampi

Lääkärilakko saattaa olla edellistä hankalampi, arvioi Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen ylijohtaja Eila Uotila. Uotilan mukaan meneillään oleva lääkärilakko saattaa olla potilasturvan kannalta edellistä lääkärilakkoa hankalampi.

- Tämä siksi, että lakko on nyt eri tavalla järjestetty. Esimerkiksi anestesialääkärit ovat lakossa silloin, kun kirurgit ovat työssä ja päinvastoin. Tällainen tilanne saattaa aiheuttaa herkemmin riskejä, arvioi Uotila. Eniten Uotila on huolissaan vanhusten puolesta, jotka eivät lakon vuoksi uskalla edes pyrkiä hoitoon.

Vuorotyöstä kiistaa

Lakkoilevat lääkärit vastustavat vuorotyötä. Lääkärien mielestä työaikamalleja pitäisi räätälöidä paikallisten olojen mukaan. Lääkärit eivät halua vuorotyöjärjestelmää, koska osa lääkäreistä tekee jo nyt erittäin paljon töitä iltaisin ja muina epämukavina aikoina. Näin sanoi lakossa olevan Lääkäriliiton puheenjohtaja Heikki Pälve tänään Turussa.

Pälveen mukaan työantajan ehdotus työolojen järjestämisestä vuorotyöllä on lisäksi liian jäykkä sopiakseen käyttöön koko Suomessa.

Lääkäriliiton vaiheittaisessa lakossa töistä jäi tänään pois uusia lääkäriryhmiä. Sen sijaan viime viikolla lakkoilleet nukutus- ja diagnostiikkalääkärit palasivat töihin. Muilta osin lakko jatkuu entiseen tapaan lakkoon kuuluvissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Lakossa on nyt noin 1400 lääkäriä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.