Mainos

Uotila haluaa vasemmistoliiton Halosen tueksi

Kansanedustaja Kari Uotila tahtoo vasemmistoliiton asettuvan puolueena presidentti Tarja Halosen tueksi seuraavissa vaaleissa. Uotilan mukaan parhaasta ehdokkaasta vallitsee laaja yksimielisyys.

Vasemmistoliiton tukea presidentti Tarja Haloselle halutaan edelleen vahvistaa. Kansanedustaja Kari Uotila esittää puolueensa äänenkannattajassa Kansan Uutisissa toiveen, että vasemmistoliitto asettuisi vaaleissa puolueena Halosen taakse.

Tarja Halosen tukiryhmän nimilistalle on päätynyt jo 12 vasemmistoliiton kaikkiaan 19 kansanedustajasta. Käytännössä myös koko puoluejohto on antanut tukensa Haloselle. Vasemmistoliiton kannasta vuoden 2006 presidentinvaaliin päättää marraskuussa kokoontuva puoluevaltuusto.

Uotilan mukaan virallinen päätös Halosen taakse asettumisesta olisi helppo, sillä parhaasta presidenttiehdokkaasta on laaja yksimielisyys. Näin vältyttäisiin myös turhalta keskustelulta, miksi puolueella ei ole omaa ehdokasta.

Kyse on vain menettelytavasta

Saaristomerellä lomaileva vasemmistoliiton puoluesihteeri Aulis Ruuth myöntää, että puolueessa on jonkin verran ollut vireillä Uotilan esittämää ajattelua, että Halosen taakse pitäisi mennä reippaasti järjestöpäätöksellä. Toisaalta myös kansalaisliiketoiminnan kannattajia löytyy.

- Toistaiseksi keskustelu on ollut hyvin rauhallista. Porukka on muuten niin vahvasti Halosen takana, että kyse on enemmänkin menettelytavasta, johon ei liity mitään erityistä dramatiikkaa. Viime presidentinvaaleissakaan vasemmistoliitto ei ottanut puolueena virallista kantaa, vaikka puolueväki teki hyvin aktiivisesti vaalityötä Halosen hyväksi. Ruuth uskoo kuitenkin, että keskustelu asiasta vilkastuu, kun lomilta palataan. Oman ehdokkaan asettamista toivoo Kansan Uutisten mukaan edelleen ainakin vasemmistoliiton Helsingin piirin puheenjohtaja Pekka Buttler.

- Tällaisia ajatuksia on kevään aikana aina silloin tällöin nostettu harkittaviksi. Kuitenkin suuri osa puolueväestä on jo asennoitunut siihen, että Halosen taakse lähdetään heti. Myös puoluehallituksen tähän asti käymät keskustelut ovat enteilleet, että niin sanotun oman ehdokkaan ajatus ei käytännössä ole realismia. Kun katsotaan nykyistä ehdokaskoostetta, niin eiköhän ole kaikkein viisainta asettua heti parhaan taakse, sanoo Ruuth.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.