Mainos

Uoti-jutun käsittely käynnistyi

Seitsemän vuotta vireillä olleen Uoti-jutun käsittely saatiin vauhtiin tänään Salon käräjäoikeudessa. Kyse on yhdestä Suomen oikeushistorian laajimmista jutuista. Käräjäsalissa käsitellään vuonna 1991 tapahtuneiksi epäiltyjä talousrikoksia.

-

Juristit marssivat Uoti-jutussa saliin tänään 45. kerran. Aiemmat ovat olleet valmistelua. Nyt alkoi pääkäsittely.

- Onhan tämä hyvin laaja. Asiakirja-aineisto on varsin runsas. Aineistoa on kertynyt arviolta 20 000 sivua, kertoi käräjätuomari Vesa-Matti Valkama. Paperit täyttävät käräjätuomari Valkaman työhuoneen hyllyt.

Jutussa on syytteessä seitsemän henkilöä. Epäillyt talousrikokset liittyvät Interbankin osakkeiden ostoon ja Lounais-Suomen Säästöpankin lainoihin vuonna 1991. Kun Kari ja Jussi Uoti aikanaan saivat pitkät vankeustuomiot Interbankin osakkeiden myyntiin liittyvistä epäselvyyksistä, niin täällä käsitellään samojen osakkeiden ostoista.

Rahallisesti jutussa on kyse 125 miljoonasta markasta. Joskin kun mukaan lasketaan vuosien mittaan kertyneet korot niin summa on sama euroissa.

Istuntopäiviä kertyy vielä vajaa sata. Veronmaksajille juttu on kallis. Kaikilla syytetyillä on maksuton oikeudenkäynti. Eli vaikka tuomioita tulisikin, rahaa ei vahingonkorvauksiin tule löytymään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.