Mainos

Uoti-jutun käsittely alkoi hovioikeudessa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on määrännyt Suomen valtion maksamaan Kari Uotille oikeudenkäyntikuluja yli 5000 euroa.

Turun hovioikeus on alkanut tänään puida niin sanottua Uoti-juttua. Se liittyy laajaan talousrikosvyyhteen, joka kiertyy entisen Lounais-Suomen Säästöpankin luottojärjestelyihin 1990-luvun alussa.

Salon käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa oikeustieteen tohtori Kari Uotin reilun kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Interbankin entinen toimitusjohtaja Juha Sorvisto sai vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman tuomion.

Tuomiot tulivat törkeästä petoksesta. Oikeus määräsi heidät myös maksamaan 11 miljoonan euron korvaukset Arsenal-SSP:lle.

Jutun käsittely alkoi vuonna 1994.

EIT tuomitsi Suomen maksamaan korvauksia Uotille

Suomen valtio joutuu korvaamaan Kari Uotille oikeudenkäyntikuluja yli 5200 euroa. Asiasta päätti Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT).

EIT katsoi tuomiossaan, että Uotia koskeva oikeudenkäynti ei ollut tapahtunut kohtuullisessa ajassa. Tätä edellyttää Euroopan ihmisoikeussopimus. Tuomioistuin totesi, että vaikka kyseessä oli vaikea talousrikosasia, tapauksen käsittely käräjäoikeudessa kesti liian kauan.

Oikeudenkäynti oli käräjäoikeuden antamaan tuomioon saakka kestänyt yli 11 vuotta ja seitsemän kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.