Mainos

Uoti-jutulle ei näy loppua

Helsingin käräjäoikeudessa mm. velallisen epärehellisyydestä syytteessä olevien liikemiesten Kari ja Jussi Uotin oikeudenkäynnissä ei näy loppua.

Kihlakunnansyyttäjä Malla Sunell on omasta mielestään pystynyt asiakirjatodistein osoittamaan veljesten siirtäneen yhteistuumin kymmeniä miljoonia markkoja velkojien ulottumattomiin ulkomaille perustamiinsa ns. veroparatiisiyhtiöihin.

Sunell on esittänyt oikeudelle Kari ja Jussi Uotin itse allekirjoittamat sopimukset, jotka syyttäjän mukaan todistavat veljesten olleen veroparatiisiyhtiöihin perustamiensa trustien edunsaavia omistajia.

Syyttäjän Guernseyn saarelta saaman aineiston mukaan Uotit ovat palauttaneet ulkomaille siirtämiään varoja itselleen takaisin Suomeen. Syytteessä olevat Kari ja Jussi Uoti ovat täysin eri mieltä syyttäjän ja toistensa kanssa velkojien kaipaamien rahojen kohtalosta ja syyttävät vuorotellen toisiaan.

Tänään jatkuneen oikeudenkäynnin päätteeksi oli asianajajien vuoro esittää välilaskunsa yhteiskunnalle erittäin kalliiksi tulevassa oikeudenkäynnissä. Laskujen käsittelyä kuitenkin lykättiin kesäkuun 26. päivään, kun syyttäjä vaati Kari Uotin asianajajalta selvitystä Kari Uotin nykyisestä taloudellisesta asemasta ja tuomioistuinta lakkauttamaan tälle myönnetyn ilmaisen oikeudenkäynnin.

Erittäin monimutkaisessa oikeudenkäynnissä alkaa pääkäsittely 31. elokuuta. Istuntopäiviä on varattu etukäteen jo yli 20.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.