Mainos

Uosukaisesta puhemies

Riitta Uosukainen (kok.) valittiin tänään uudelleen eduskunnan puhemieheksi. Hän sai 137 ääntä. Vahvin kilpailija oli varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) joka sai 47 ääntä. Anttila sai näin ollen yhtä monta ääntä kuin keskustalla on edustajia Sulo Aittoniemen erottua ryhmästä.

Riitta Uosukainen (kok.) valittiin tänään uudelleen eduskunnan puhemieheksi. Hän sai 137 ääntä. Vahvin kilpailija oli varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) joka sai 47 ääntä. Anttila sai näin ollen yhtä monta ääntä kuin keskustalla on edustajia Sulo Aittoniemen erottua ryhmästä. Yhden äänen kukin saivat keskustan puheenjohtaja Esko Aho, keskustan Markku Ihamäki, remonttiryhmän puheenjohtaja Risto Kuisma ja Raimo Mähönen (sd.).

Äänestyksessä annettiin viisi tyhjää ääntä. Puhemieheksi valittiin hallituksen muodostamisen ajaksi SDP:n Jukka Mikkola, mutta hän luopui paikastaan viime viikolla. Mikkola valitaan toiseksi varapuheenjohtajaksi keskiviikkona. Äänestys toimitettiin lippuäänestyksenä; toimitus osoitti, että kaikki edustajat eivät ole vielä oikein sisäistäneet sijaintiaan aakkosjärjestyksessä. Seppo Kanerva (kok.) havahtui säpsähtäen omalta paikaltaan vasta kun häntä kutsuttiin uurnalle, kahden toisen Kanerva-sukunimisen edustajan jälkeen.

Uosukainen kiitti luottamuksesta ja toivoi eduskunnalta huolellista ja määrätietoista työskentelyä, muun muassa uuden valtiosäännön käsittelyssä. -Ja nyt kohti uusia seikkailuja, sanoi Uosukainen päätössanoikseen.

Huomenna jo Tallinnaan

Pian Uosukaisen valinnan jälkeen tiedotettiin, että hän osallistuu Pohjoismaiden ja Baltian maiden puhemiesten konferenssiin Tallinnassa huomisesta perjantaihin. Konferenssin yhteydessä Uosukainen käyttää Viron parlamentin, Riigikogun, 80-vuotisjuhlassa yhteispohjoismaisen onnittelupuheenvuoron.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.