Mainos

Uosukainen virallisesti kokoomuksen ehdokkaaksi

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen on nimetty virallisesti kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Nimityksen teki Kokoomuksen ylimääräinen puoluekokous Helsingissä. Uosukainen on jo aiemmin ollut hänen valintansa taakse perustetun Suomi 2000-kansalaisliikkeen ehdokas.

Uosukainen

Puheenjohtaja Sauli Niinistö sanoo, että ulkopolitiikka ei ole mitään poliittista ylitiedettä vaan tavallisten asioiden hoitamista tavallisten ihmisten kanssa. Niinistön sanoma oli epäsuora vastaus arvosteluun, jota Uosukainen on saanut vähästä ulkopoliittisesta kokemuksestaan

Uosukaisen tie kokoomuksen ehdokkaaksi on ollut mutkikas. Hän ehti jo kertaalleen kieltäytyä ehdokkuudesta, kun puolueen puheenjohtajan Sauli Niinistön suosio alkoi nousta ehdokaspörssissä. Uosukainen muutti mieltään lokakuun alussa, kun Niinistö ei lopulta suostunut ehdokkaaksi.

Uosukaisen kannatus nousussa


MTV:n teettämän kannatusmittauksen mukaan Uosukainen on on noussut suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi ohi Elisabeth Rehnin, jonka kannatus on laskenut elokuun lopusta 16 prosenttiyksikköä. Tällä hetkellä Uosukaista äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 28 prosenttia vastanneista ja Elisabeth Rehn olisi toiseksi suosituin 26 prosentin kannatuksella.

MTV3:n presidenttigallup 10/99

Toisella kierroksella Uosukainen voittaisi Rehnin prosenttiluvuin 53-47. Esko Ahon kannatus on puolestaan noussut Tarja Halosen ohi, jonka suosio on yhä alhaisempi kuin SDP:n puoluekohtainen kannatus.

Kyselyyn vastasi vajaat 1 400 suomalaista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.