Mainos

Uosukainen tarvitsi turvamiehiä

Presidenttiehdokkaan kampanjointi ei ole Suomessakaan niin auvoista, että kaikkialla voitaisiin liikkua ilman turvamiehiä. Tämä sai kokea tänään kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen Helsingin Itäkeskuksessa.

Uosukainen oli pitämässä monissa yhteyksissä tutuksi tullutta kampanjapuheettaan, kun muuan turhautunut nuorimies keskeytti puheen ja ryhtyi esittämään solvauksia.

-En minä tuota kieltä rupea käyttämään, vastasi Uosukainen ja jatkoi puhettaan. Häirikkö kuitenkin jatkoi mesoamistaan ja esiintyi uhkaavan oloisesti.

-Pois se jätkä, huudettiin yleisön joukosta. Uosukaisen mukana olleet kaksi turvamiestä ohjasivat miehen nopeasti pois paikalta. Mitään voimatoimia tilanteessa ei tarvittu. Miehen uhkailukin typistyi lähinnä suunsoittoon ja keskisormeiluun.

Uosukainen kertoi tapahtuman jälkeen, että hän on kampanjoinnin aikana tavannut tuhansia ihmisiä, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun joku käyttäytyi uhkailevasti. Tosin häntä tilanne rupesi jo naurattamaankin.

Uosukainen on ulkomaisille vieraille kehuskellut usein, kuinka Suomessa eduskunnan puhemies voi rauhassa kulkea kaupungilla ilman turvamiehiä. Uosukaisella ei ole kampanjatilaisuuksissaan mitään erityistä turvamiesjärjestelmää. Tällä kertaa kuitenkin häiriöihin oli varauduttu, sillä Itäkeskuksessa oli liikkeellä todella paljon ihmisiä.

Slovakeille viisumipakko

Monen paikalla olleen innostuksesta huolimatta kaikki kuulijat eivät varmaankaan olleet Uosukaisen kannattajia. Esko Ahon sinisiä ilmapalloja näkyi joka puolella. Monilla oli rinnassaan myös Tarja Halosen kampanjanappeja.

Joidenkin ohikulkijoiden hiljainen kielenkäyttökin viittasi siihen, ettei Uosukainen välttämättä ole heidän ykkösehdokkaansa. Uosukainen piti normaalin kampanjapuheensa, mutta lehdistölle jaettiin referaatti puheesta, joka oli ilmeisesti pidetty "pienelle piirille". Uosukainen asettui siinä selkeästi tukemaan puoluetoverinsa sisäministeri Kari Häkämiehen halua asettaa slovakialaisille viisumipakko.

-EU:n hakijamaista saapuvien turvapaikanhakijoiden virran yhä jatkuessa on viisumipakko otettava slovakialaisille käyttöön välittömästi. Viisumipakko on välttämätön väliaikainen ratkaisu uuden ulkomaalaislain valmistelun ajaksi, hän viestitti.

Uosukaiselle ja hänen kampanjaryhmälleen tuli kiire, sillä heti heidän tilaisuutensa jälkeen perussuomalaisten ehdokas Ilkka Hakalehto aloitti oman kampanjatilaisuutensa. Riitta ja Topi Uosukainen ehättivät tervehtiäkin lämpimästi Hakalehtoa.

Hakalehdon keskeisenä teemana kampanjatilaisuuksissa on Suomen irrottaminen EU:n jäsenyydestä. Tällä kertaa hän vaati myös, että huumerikollisuuteen on puututtava kovin ottein.

Hakalehdon puhuessa Uosukaiset olivat jo metroajelulla kohti Helsingin keskustaa. Monet matkustajat saivat ehdokkaalta Uosukaisen omakätisellä nimikirjoituksella varustetun kuvakortin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.