Mainos

Uosukainen kiirehtii ulkomaalaislain uudistamista

Kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen kiirehtii ulkomaalaislain uudistamista.

Lainsäädäntöön on hänen mielestään saatava selkeät pykälät nopeasta käsittelystä, jotta selvästi perusteettomat turvapaikkahakemukset voidaan käsitellä pikaisesti.

-Turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat venyneet ja maahan virtaa löysän käytännön innoittamina eurooppalaisia turvapaikanhakijoita, jotka eivät täytä kriteerejä.

Monet eurooppalaisista maista tulevat eivät ano turvapaikkaa enää Ruotsista tai Saksasta vaan kulkevat Suomeen, jossa käytäntö on selvästi edullisempi, hän viestitti vaalikiertueellaan Pohjanmaalla tänään.

Uosukainen muistutti, että Ruotsin ja Saksan lainsäädäntö sallii pikakäännytykset, mikä tarkoittaa selvissä tapauksissa kielteisen päätöksen saamista parhaimmillaan jo vuorokauden kuluessa. Tämä mahdollisuus on hänen mukaansa vähentänyt perusteettomia hakemuksia ja nopeuttanut käsittelyaikoja.

-Valitusten jälkeenkin hylkäävän päätöksen saanut voi Suomessa anoa turvapaikkaa heti uudelleen, kuten maassa oleileva albanialainen jalkapallojoukkue on tehnyt. Tämä käytäntö ei ole tarkoituksenmukainen.

Valitusoikeus takaa jokaiselle turvapaikanhakijalle jo nyt sen, että häntä kohdellaan oikeudenmukaisesti, hän huomautti.

Suomen on Uosukaisen mielestä kannettava vastuunsa maailman pakolaisongelmasta ja vaikeuksissa olevien auttamisesta, mutta voimavaroja ei tässä kansainvälisessä työssä kannata tuhlata tehottomaan järjestelmään vaan suunnata se suoraan apua tarvitseville.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.