Mainos

Uosukainen haukkuu Suomen "EU-jupit"

Ex-puhemies Riitta Uosukainen suosittelee Suomea edustaville EU-henkilöille jopa perehdyttämiskurssia Suomen asioihin.

Eduskunnan entinen puhemies Riitta Uosukainen arvostelee rajusti suomalaisia EU-virkamiehiä ja muita edustajia puutteellisesta perehtyneisyydestä oman maansa kysymyksiin ja eduskunnan työhön.

Uosukainen suosittelee Etelä-Saimaassa julkaistussa kolumnissaan Suomea edustaville EU-henkilöille jopa perehdyttämiskurssia Suomen ja lähialueiden asioihin.

Uosukainen mainitsee nimeltä EU:n komission Suomen edustuston päällikön Timo Mäkelän, joka nimitettiin vastikään komission ympäristöasioista vastaavaksi johtajaksi. Hän toivottaa Mäkelän tervemenneeksi takaisin Brysseliin.

- Joutaa. Hän ei ole kunnioittanut Suomen eduskuntaa eikä tuntenut sen tapoja käsitellä EU-asioita, pitkäaikainen puhemies kirjoittaa. Samaa vivahdetta on hänen mukaansa ollut myös hallituksen konventtiedustajan Teija Tiilikaisen työssä.

"Majatalot kyllä tunnetaan"

Uosukaisen mielestä "pintaliitäjätyyppi ei saa Suomen asioiden hoidossa yleistyä". Hänen mukaansa "Bryssel on pullollaan juppeja, vieläpä eräitä meppejä, jotka kyllä tuntevat sikäläiset hotellit ja majatalot ja tietävät täsmälleen, mistä saada hyvää ruokaa ja sitä ja tätä".

- Nämä "asiantuntijat" eivät tiedä edes Suomen maantietoa paljonkaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, mikäli eivät ole sattuneet käymään koulua jossakin periferiassa kolmion Helsinki-Tampere-Turku ulkopuolella - hallinnosta puhumattaan, Uosukainen arvostelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.