Mainos

Uosukainen ei lämpene yhteiselle ehdokkaalle

Eduskunnan kokoomuslainen puhemies Riitta Uosukainen ei lämpene ehdotuksille porvaripuolueiden yhteisestä presidenttiehdokkaasta. Uosukainen sanoo Imatralla ilmestyvän Uutisvuoksen haastattelussa, että kokoomuksen on asetettava oma ehdokas.

-Kokoomus on niin suuri puolue, että meillä on oltava oma kandidaatti. Meillä on varmasti monia hyviä henkilöitä seuraavaksi presidentiksi, sanoo Uosukainen. Uosukainen muistuttaa myös, että porvarillisilta puolueilta ei tule sellaista ehdokasta, joka miellyttäisi kaikkia. Keskusta haluaa asettaa oman ehdokkaansa, ja se näyttää olevan Esko Aho. Uosukainen ei usko, että kokoomuksessa mentäisiin hänen taakseen. Uosukainen itse sanoo harkitsevansa asettuvansa kokoomuksen ehdokkaaksi.

-Nimeni on ollut esillä ja ihan korkeaakin kannatusta on ollut. Siihen on suhtauduttava sen mukaisesti. Kyllä minun on vakavasti harkittava presidenttiehdokkuutta, sillä kyselyjä on tullut, hän sanoo haastattelussa. Uosukainen seisoo täysin syntyneen hallitusratkaisun takana. Samalla hän sanoo pitävänsä surullisena sitä, että porvarillinen hallituspohja on "mennyt mahdottomaksi toteuttaa". -Keskustalle ei edes uskallettu antaa puhemiehen paikkaa väliaikaisesti vaalien jälkeen. Kukaan ei luottanut siihen, että keskusta siitä myöhemmin suosiolla luopuu, hän kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.