Mainos

Ünsalin murhasta elinkautiset neljälle

Oikeus langetti neljälle miehelle elinkautiset murhasta ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta. Murha tehtiin vuonna 2003, mutta ruumista ei koskaan löydetty.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljälle miehelle elinkautiset Volkan Ünsalin murhasta. Sen sijaan avunannosta murhaan syytetyn naisen syyte hylättiin. Oikeus antoi tuomionsa kansliapäätöksenä.

Tuomio on Suomen rikoshistoriassa varsin poikkeuksellinen. Kymmeniin vuosiin samasta jutusta ei ole langetettu neljää elinkautista. Oikeuden mukaan kolme suomalaista ammattirikollista oli kuristanut itsekin rikollispiireissä liikkuneen Ünsalin chileläismiehen toimeksiannosta lokakuussa 2003. Suomessa murhatun Ünsalin ruumista ei ole löydetty.

Jutussa ei ollut lainkaan yhtä ratkaisevaa todistetta, vaan näyttö rakentui neljästätoista pienemmästä todisteesta, jotka yhdessä vakuuttivat käräjäoikeuden. Sen mukaan jutussa ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä syyllisyydestä.

Palkkamurhan motiivi liittyi heinäkuuhun 2002 ja Arlandan lentokentän miljoonaryöstöön. Ünsal toimi rahasaaliin kätkijänä ja kertoi lopulta muista ryöstäjistä poliisille.

Poliisitutkinnassa käytettiin poikkeuksellisia keinoja. Poliisi muun muassa kuunteli epäiltyjen hotellista varaamaa saunatilaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.