Mainos

Unohtuivatko joululahjat ja kaupat ovat jo kiinni? Nämä paikat pelastavat

Lahjat ostamatta ja perhe istuu jo autossa matkalla joulunviettokohteeseen. Kaupat ovat hiljentyneet joulunviettoon, mutta ei hätää, et ole suinkaan ainoa, etkä niin pahassa pulassa kuin voisi luulla. Matti myöhäisen pelastus on monen palvelun huoltoasemat, apteekit ja kioskit.

– Kyllä, ilmiö on tuttu, ja joka joulu lahjoja täältäkin aattona etsitään, kauppias Oskari Monni Neste Oil K-Market Varkauden Portista kertoo.

Monnin mukaan tyypillisesti viimehetken lahjahankintoja huoltoasemalla tekevät miehet.

– Meillähän on täällä ihan loistava valikoima, kun huoltoaseman yhteydessä on kokonainen matkailukeskus, jossa toimii myös muiden muassa kirjakauppa ja nahkaliike. Myös pelkästään meidän valikoimasta löytyy mukavasti pientä lelua, karkkeja ja kukkia, joita voi pakettiin kääriä.

Monni kertoo, että monesti lahjoja mietitään yhdessä myyjän kanssa.

Oulun Kaakkurinhovin Teboililla viimehetken lahjapaniikkiin on totuttu. Liikennemyymälätyöntekijä Tanja Kaspala antaa vinkkejä esimerkkiperheen lahjoihin.

– Koululaiselle vaikka tuosta Rolls-hampurilaisketjun lahjakortti ja pienemmälle lapsille meiltä löytyy leluja. Vaimolle on hieman hankalampi keksiä, mutta esimerkiksi pokkari tai cd-levy voisi olla kiva, Kaspala tuumii.

Myös Kaspalan mukaan joulun paniikkiostoksia tekevät ovat yleensä miehiä.

Apteekista aikuisten pakettiin

Myös monet apteekit päivystävät joulun läpeensä ja valikoimasta löytyy monenmoista pakettiin käärittävää.

– Kipukoukku on ollut jo nyt ihan hittituote pukinkonttiin. Vaimolle, äidille tai tyttöystävälle meiltä löytyy myös laadukasta kosmetiikka ja paljon erilaisia lahjapakkauksia. Myös lantion- tai ranteenlämmittimiä voin suositella, asiakaspalveluproviisori Ida Lahtinen sanoo.

Entäpä sitten miehelle.

– Miehille on myös kosmetiikkaa ja tuo niska- ja selkäkipuja helpottava kipukoukku on todella hyvä, Lahtinen pohtii.

Lapsille apteekin valikoimasta on hankalampi lahjoja etsiä. Mutta nuorisolle löytyy suihkugeelejä ja tietenkin terveellisiä vitamiineja.

Harvemmat kioskit palvelevat ympäri vuorokauden, mutta aattona monet pitävät auki pidempään kuin marketit ja muut myymälät.

Tähtisilmän R-kioskilta Sastamalasta lahjavinkkejä antoi Kaarina Grundström.

– Suklaalevyjä, arpoja ja lapsille karkkirekkaa ja autoja. Vaimolle meiltä löytyy hyviä pokkareita ja miehelle vaikka autolehtiä, Grundström summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.