Mainos

Unohda loskakatastrofi ja pimeä marraskuu – näillä vinkeillä nautit kuralätäköistäkin!

3:35

Suomessa ovat viime vuosina saanut jalansijaa erilaiset positiivisuusteoriat. Teorioita esiteltiin tänään runsain mitoin Mielenterveysmessuilla Helsingissä.

Näiden positiivisuusteorioiden pohjalta on kehitelty erilaisia apukeinoja myönteisen ajattelun lisäämiseksi päivittäisessä arjessa.

Tietokirjailija Maaretta Tukiainen opastaa etsimään valoa ja iloa marraskuun pimeyteen omasta mielestä ja vaikka inspiraatiokorteista.

– Mielestäni meillä jokaisella on mahdollisuus olla oman hyvän mielemme guruja. Positiivisuus on rantautunut meille, emmekä me vielä tajua, kuinka paljon sillä on suomalaisille annettavaa, iloitsee Tukiainen.

Tukiainen on kirjoittanut aiheesta kirjan Hyvän mielen taidot sekä keksinyt myönteistä ajattelua tukevat inspiraatiokortit.

– Nämä toimivat niin, että sinulla on mielesi päällä joku asia, johon haluat uuden näkökulman. Otat summassa yhden inspiraatiokortin ja katsot, mitä se ehdottaa sinulle. Esimerkiksi tämä nostamani kortti neuvoo minua tekemään sitä, mistä lapsena nautin, kuvailee Tukiainen.

Positiiviset tunnepalikat

Tietokirjailija Mari Lankinen on perehtynyt positiivisuusteorioihin ja kehittänyt niiden pohjalta puolestaan Hehku-tunnepalikat.

– Olen tehnyt töitä kymmenen vuotta tunnetaitojen parissa ja huomasin, että nämä palikat toimivat parhaiten. Näissä puisissa palikoissa ovat kaikki suomalaiset myönteiset tunteet, kertoo Lankinen.

Lankisen mukaan myönteisyyttä voi hakea tästä hetkestä, menneisyydestä tai jopa tulevaisuudesta.

– Näissä palikoissa keskitytään tavallisiin arkisiin tunteisiin, mitä voimme odottaa joka aamu. Minun myönteinen ajattelu ja sananvarastoni on lisääntynyt selvästi positiivisen psykologian avulla,

Lankinen kertoo, kuinka hän pimeänä ja loskaisena marraskuun aamuna palautti mieleen positiivisen hetken.

– Muistelin sitä, kuinka opiskeluaikoina minulla oli aikaa ystävien kanssa juoda kahvilassa kaikessa rauhassa ämpäreittäin kahvia. Tästä tuli minulle hyvä mieli, lisää Lankinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.