Mainos

Unohda kulta, sijoita kitaraan!

Mikäli nuoruuden haave kitaransoitosta kalvaa ja taskun pohjalta löytyy ylimääräistä, harkitse investointia sijoituskitaraan.

Viulut tunnetaan jo arvokkaina soitinten aatelisina, mutta myös nostalginen, rock-uskottava sähkökitara vaikkapa 1950-luvulta on kestävä sijoitus, todistaa Huomenta Suomessa tänään vieraillut kitara-asiantuntija Ilkka Pusa.

Vintage-kitaraliike Kitarapajaa luotsaava Pusa kertoo, että juuri klassiset ja alkuperäiset mallit, kuten Fendersin Stratocasterit ja Gibsonin Les Paulit, ovat sijoituskitaroina kaikkein halutuimpia. Esimerkiksi lähetyksessä esitelty vuoden 1957 mallinsa on 29000 euron arvoinen.

Kalleimmat kitarat ovat Pusan kertoman mukaan maksaneet yli miljoona dollaria. Moinen summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen muusikkolegenda Eric Claptonin myytyä kitarakokoelmansa.

Ikivanhat Stradovarius-viulut ovat mittaamattoman arvokkaita, ja niiden soinnin sanotaan olevan niin ihmeellinen, ettei samaa voi saavuttaa nykysoittimin. Myös käsintehty, sisäänsoitettu kitara on todellinen kulttuuriaarre, jonka saundi ja viehätys säilyy ja kestää aikaa.

Huippukitaraan pääsee kiinni myös ilman rock-tähden supertuloja. Pusa paljastaa, että sijoituskitaran voi saada hankittua 5000-10000 eurolla.

(MTV3)

Katso Kitarapajan Ilkka Pusan haastattelu (Huomenta Suomi 22.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.