Mainos

Unkarissa räjähti taas pommi

Noin kilon painoinen pommi räjähti Unkarin äskeiset vaalit voittaneen porvaripuolue Fidesz-MPP:n toimistossa Budapestissa varhain maanantain vastaisena yönä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut iskussa.

Yöllinen räjähdys oli jo toinen Fidesziin kohdistunut pommi-isku sitten maaliskuussa alkaneen vaalikampanjan. Edellisessä iskussa vaurioitui Fideszin varapuheenjohtajan Jozsef Szajerin asunto.

Myös Fideszin tuleva hallituskumppani, riippumattomien talonpoikien puolue (FKGP) on joutunut kaksi kertaa samanlaisten iskujen kohteeksi. Vakavin tapaus sattui aivan vaalikampanjan alussa, kun pommi räjähti talossa, jossa asuu FKGP:n puheenjohtaja Jozsef Torgyan. Isku vahingoitti Torgyanin asuntoa, mutta ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Sekä Fidesz että FKGP kampanjoivat näkyvästi yleisen turvallisuuden puolesta toukokuun parlamenttivaaleissa. Puolueet ovat luvanneet kitkeä rikollisuuden ja puuttua korruptioon, jota pidetään ongelmana myös poliisivoimissa.

Poliisin tilastojen mukaan vuoden 1991 jälkeen Unkarissa on ollut yli 300 pommi-iskua, joista nelisenkymmentä on erittäin ammattimaisesti järjestettyjä. Äskettäin poliisi pidätti neljä miestä, joiden epäillään olevan osallisia useisiin mafiatyyppisiin räjähdyksiin viime vuosina Budapestissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.