Mainos

Unkarissa myytiin ennätysmäärä uusia autoja

Unkarilaiset innostuivat ostamaan uusia autoja vuonna 1998 enemmän kuin koskaan tähän mennessä. Autokauppiaat ovat tyytyväisiä, uusia autoja ostettiin 105 000 kappaletta, yli 30 prosenttia enemmän kuin vuonna 1997 ja 15000 kappaletta enemmän kuin edellisenä ennätysvuonna 1994.

Unkarin uusien autojen myyntitilastoa johtaa Suzuki, joka valmistaa pieniä mallejaan Unkarissa. Vuoden aikana tehdas möi 24000 uutta autoa, peräti 52 prosenttia edellisvuotta enemmän. Suzukista on tullut uusi kansanauto, joka usein korvaa perheen vanhan Trabantin tai Skodan, joita vielä liikkuu Unkarin maanteillä noin 300000 kappaletta. Varsinkin Trabantit pysyvät edelleen sitkeästi liikenteessä. Vanhasta itäsaksalaisesta kaksitahtisesta - joiden käytön kieltämistä vaaditaan ympäristösyistä - on paikoittain tullut nuorison suosima kulttiauto.

Unkarin autokaupan kakkostilaa pitää hallussaan Opel, joka sekin nosti myyntilukujaan viime edellisvuodesta 27 prosenttia. Opelilla on 16 prosentin markkinaosuus Unkarin autokaupassa. Sen jälkeen tulee Ford, noin 10 prosentin osuudella. Myös unkarilaisittain harvinaisempien autojen myyntiluvut kasvoivat rajusti vuonna 1998. Esimerkiksi Saab, Volvo, Alfa Romeo ja Citroen ilmoittavat myynnin olleen enemmän kuin kaksinkertaisen vuoteen 1997 verrattuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.