Mainos

Unkarissa hätätila tulvavaaran takia

Unkarin pääministeri Viktor Orban on julistanut hätätilan maan itäosiin tulvavaaran takia. Hätätila julistettiin sen jälkeen, kun Unkarin viranomaiset arvioivat tulva-alueen laajentuneen kaksinkertaiseksi aiemmasta.

Tulva uhkaa noin 200 000 hehtaarin laajuisella alueella Tisza- ja Tonava-joen välissä. Pahimmin rankkasateiden ja lumen sulamisen aiheuttamien tulvien odotetaan iskevän Tiszajoen ja sen sivujokien varrella. Tiszajoen tulviminen on myös nostanut rannalle aiemmin syanidiin kuolleita kaloja.

Seudun varsilla asuvia ihmisiä on varoitettu tulvavaarasta sen jälkeen, kun pohjavesi oli noussut maanpinnan tasolle alavilla mailla. Hätätilatoimiin kuuluviin teiden sulkemisiin ja seudun ihmisten evakuointiin osallistuu arviolta 16 000 maan armeijan, rajavartiolaitoksen ja poliisin työntekijää. Vesiministeriö organisoi alueella myös patojen rakentamista.

Unkarin tämänvuotisista tulvista odotetaan pahimpia vuosiin. Viime vuonna Tiszajoen sivujoki Bodrog tulvi useaan kertaan niin että sadat kodit sen rantamailla tuhoutuivat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.