Mainos

Unkarin tulvien alta evakuoitu jo 2 000 ihmistä

Itä-Unkarin tulva-alueilla on tänäänkin jatkettu ihmisten evakuointia. Avustustyöntekijät ovat siirtäneet turvaan lähes sata ihmistä tulvavesien eristämistä taloista lähellä Csongradia Kaakkois-Unkarissa.

Unkarin tulvat

Unkarin ennätysmäisistä tulvista on kaikkiaan evakuoitu jo lähes 2000 ihmistä. Viranomaiset arvioivat, että tuhannet ovat edelleen vaarassa. Tiszajoen rantatöyräitä vahvistamaan on komennettu tuhansia sotilaita, rajavartioita ja poliisikoulun oppilaita. Vapaaehtoiset mukaan lukien jokivarsilla on työskennellyt alkuviikosta noin 15 000 ihmistä. Tiszan vedenpinta kohosi tänään uuteen historialliseen ennätykseen Szolnokissa, peräti 10,40 metriin. Viranomaiset ennustavat nousun vielä jatkuvan. Szolnokissa on noin 80 000 asukasta ja historiallisen kaupungin ranta-aluetta suojaamaan on rakennettu valtava hiekkasäkkipato.

Sulamisvedet tuovat uusia tulvia

Tiszan jokitöyräiden suojapadot ovat koetuksella vielä viikkokausia, sillä Unkarin viranomaiset arvioivat veden pysyvän korkealla toukokuuhun. Vedenpintojen lasku on ollut hyvin hidasta Koillis-Unkarissa, jossa tulvahuippu on jo ohi. Viranomaiset ovat varoittaneet uudesta tulvavaarasta, sillä Karpaattien vuoristossa Romaniassa ja Ukrainassa on vielä runsaasti lunta. Unkarin tulvat ovat avanneet avustusvirran ulkomailta. Apua sekä aputyövoimaa ovat tarjonneet esimerkiksi Yhdysvallat, Saksa, Tshekki, Kroatia, Puola ja Ukraina. Slovakia on luvannut avustaa toimittamalla lisää hiekkasäkkejä, ja Ukrainasta on tullut pullotettua juomavettä. Kaivo- ja vesijohtoveden käyttö on tulva-alueilla paikoin kielletty. Myös hiekkasäkeistä on ollut pulaa, sillä niitä on padottu jokivarsille jo lähes 10 miljoonaa kappaletta. Unkarissa on käynnissä lukuisia avustuskeräyksiä. Varoja tulva-alueiden auttamiseksi kootaan myös hyväntekeväisyystilaisuuksissa. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.