Mainos

Unkarin pääministeri pakolaisista: Voimme muuttua vähemmistöksi omalla mantereellamme

Unkarin pääministeri Viktor Orban varoittaa, että eurooppalaisista saattaa tulla vähemmistö omalla mantereellaan, kun pakolaiskriisi jatkuu.

– Totuus on se, että Eurooppaan on tulossa massiivinen virta ihmisiä, kymmeniä miljoonia voi tulla. Nyt puhumme sadoistatuhansista, mutta ensi vuonna miljoonista. Tälle ei ole loppua näkyvissä. Yhtäkkiä me huomaamme, että meistä on tullut vähemmistö omalla mantereellamme, Orban sanoi radiohaastattelussa.

Unkari pohti eilen pakolaislinjansa koventamisesta entisestään. Maan parlamentti keskusteli mahdollisuudesta sulkea maan rajat pakolaisilta kokonaan kuun puolivälistä lähtien.

– Kaikkien tulisi varautua tähän: Serbian, Makedonian, pakolaisten, ihmissalakuljettajien. Mekin valmistaudumme tähän, ja uusi aika alkaa syyskuun puolivälissä, Orban jatkoi.

Tuhannet pakolaiset odottavat edelleen Budapestin päärautatieasemalla pääsyä Itävaltaan ja sieltä Saksaan. Kansainvälinen liikenne asemalta on täysin poikki, mutta tilanne on muuten rauhallinen.

Britannian pääministeri David Cameron on luvannut, että maa ottaa vastaan tuhansia pakolaisia leireiltä Syyrian rajalta, kertovat brittiviestimet. Cameronin aiempi kanta on ollut, että Eurooppaan jo päässeiden pakolaisten vastaanottaminen suurin joukoin johtaisi ihmissalakuljetuksen lisääntymiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.