Unkarin pääministeri uskoo kansan tukeen

Unkarin pääministeri toisti tänään, että ei aio erota.

Unkarin pääministeri Ferenc Gyurcsány luottaa kansan tukeen valehtelujupakasta huolimatta. Hän toisti tänään, että ei aio erota.

- Uskon, että kansa tukee minua ja ajattelee, että ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen joku on uskaltanut sanoa tällaisia asioita, Gyurcsány sanoi ranskalaisen Le Monde -lehden haastattelussa.

Pääministeri tunnusti julkisuuteen vuotaneessa nauhoituksessa, että hallitus valehteli maan talouden tilasta ja salasi säästösuunnitelmat. Gyurcsányn mukaan kyse ei kuitenkaan ollut varsinaisesta valehtelusta vaan yrityksestä potkia puoluetovereita liikkeelle.

Budapestin mielenosoitukset jatkuivat viime yönä aiempaa rauhallisemmin. Parlamenttirakennuksen ympärille kokoontui illan ja yön aikana arviolta 10 000 mielenosoittajaa vaatimaan pääministerin eroa, mutta he eivät ottaneet yhteen poliisin kanssa.

Gyurcsány vieraili tänään Berliinissä, jossa hän tapasi liittokansleri Angela Merkelin. Heidän oli määrä pitää yhteinen lehdistötilaisuus, mutta se peruttiin syytä ilmoittamatta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat