Mainos

Unkari äänestää ulkounkarilaisten asemasta

Unkarin naapurimaissa asuu vähemmistöinä noin 2,5 miljoona ulkounkarilaista, joiden kansalaisuuden saamisesta äänestetään tänään.

Unkarilaiset äänestävät tänään siitä, myönnetäänkö miljoonille naapurimaissa asuville ulkounkarilaisille Unkarin kansalaisuus. Samalla kansanäänestyksessä otetaan kantaa myös sairaaloiden yksityistämiseen.

Oppositiossa olevat konservatiivipuolueet ovat kehottamaan kansalaisia sanomaan "kyllä" kansalaisuuden myöntämiselle. Opposition mukaan kyseessä on historiallinen tilaisuus yhdistää kansakunta.

Sosialistien ja liberaalien muodostama hallituskoalitio taas varoittaa satojentuhansien unkarilaisperäisten mahdollisesta tulvasta, joka saattaa horjuttaa koko yhteiskuntaa ja erityisesti sosiaaliturvajärjestelmää.

Unkarin naapurimaissa asuu vähemmistöinä noin 2,5 miljoonaa unkarilaista, joilla ei ole Unkarin kansalaisuutta. Heistä 1,5 miljoonaa on Romaniassa, 600 000 Slovakiassa ja 300 000 Serbiassa. Lisäksi unkarilaisia asuu Kroatiassa, Ukrainassa, Sloveniassa ja Itävallassa.

Kansanäänestys päättyy iltakahdeksalta Suomen aikaa, ja ensimmäisiä ennusteita on luvassa myöhään tänään.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.