Mainos

Universal ei laske CD:n hintaa Euroopassa

Amerikkalaisen Universal Music Groupin päätös laskea cd-levyn hintaa ei ulotu Suomeen tai muualle Eurooppaan. Hintojen lasku on suunnattu piratismia vastaan.

Amerikkalaisen Universal Music Groupin viime viikon päätös laskea cd-levyn hintaa lähes 30 prosentilla ei ainakaan heti näy Suomessa.

-Yhdysvalloista ei ole annettu mitään ohjeistusta yhteenkään Euroopan maahan, Suomen Universal Musicin toimitusjohtaja Gugi Kokljuschkin kertoo. - Luulen, että Amerikassa nyt seurataan tarkasti, miten hintojen pudotus edistää levymyyntiä. Jos parannus on huomattava, se saattaa myöhemmin vaikuttaa hintoihin Euroopassakin, Kokljuschkin sanoo.

Universal Music Groupin päätös pudottaa äänitallenteiden hintoja on osa piratisminvastaista taistelua. -On huomattu, että ihmiset eivät enää osta levyjä niin paljon kuin aiemmin. Eikä se ole mikään ihme - jos Suomessa albumi maksaa noin 20 euroa, saman levyn saa muualta maksamalla vain murto-osan.

-Suomessakin äänitallenteiden hinnasta syntynyt polemiikki johtuu osittain siitä, että kaikki eivät aina ymmärrä laillisen ja piraattituotteen hintaeroa. En keksi toista alaa, jossa voisi näin helposti ostaa laillisesti laitonta tavaraa, Gugi Kokljuschkin painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.