Mainos

United Powerilta uusi sähkökaapelihakemus

Pienitehoisemman kaapelin pitäisi mahtua kauppa- ja teollisuusministeriön vaatimuksiin.

Venäläinen energiayhtiö United Power aikoo hakea uudestaan lupaa sähkökaapelille Suomeen, kertoo perjantain Kauppalehti. Uuden suunnitelman mukaan kaapelin kapasiteetti jäisi jopa neljäsosaan alkuperäisestä tuhannesta megawatista.

Kauppa- ja teollisuusministeriö hylkäsi joulukuussa United Powerin merikaapelisuunnitelman. Uutena reittivaihtoehtona yhtiö selvittää muun muassa maakaapelia Viipurista Lappeenrantaan. Venäjän Kernovosta Kotkaan johtava alkuperäinen merikaapelireitti on edelleen mukana kuvioissa.

United Powerin hallituksen puheenjohtaja Andras Sze'p arvioi Kauppalehden mukaan, että uusi hakemus mahtuisi kauppa- ja teollisuusministeriön vaatimuksiin. Hän valitteli sitä, että aiemman hakemuksen käsittely politisoitui Suomessa.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen hylkäsi United Powerin hakemuksen perusteenaan Suomen sähköomavaraisuuden heikentyminen, toimitusten epävarmuus ja tarvittavat jätti-investoinnit Suomen kantaverkkoon.

United Powerin tarkoituksena on myydä Sosnovyi Borin ydinvoimalan tuottamaa sähköä Suomeen. Yhtiön taustalla on Venäjän ydinvoimaloita operoiva Rosenergoatom.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.