Mainos

United Power syyttää Fingridiä syrjinnästä

Merikaapelia Venäjältä Suomeen suunnitteleva United Power syyttää kantaverkkoyhtiö Fingridiä syrjinnästä ja kauppa- ja teollisuusministeriötä hidastelusta yhtiön lupahakemuksen käsittelyssä. UP:n hallituksen puheenjohtaja Andras Szep ja hallituksen jäsen Jaakko Ihamuotila ovat jatkaneet Helsingissä julkisuuskampanjaa merikaapelin puolesta.

United Power jättää oman loppulausuntonsa KTM:lle ensi viikolla. Yhtiö odottaa Szepin mukaan KTM:n päättävän lupahakemuksesta joulukuun alkupuolella. Hakemus on ollut ministeriössä yli kolme vuotta. Szepin mukaan on ennenkuulumatonta, että yhtiö on joutunut odottamaan ratkaisua niin kauan.

-Ministeriö on vuosien ajan luvannut päätöstä ja jatkuvasti lykännyt sitä. Toivomme heidän tällä kertaa pitävän sanansa, sanoo Szep.

Merikaapelista on Szepin mielestä tehty Suomessa poliittinen kysymys. Sitä osoittaa hänen mukaansa myös se, että ratkaisua käsitellään hallitustasolla. United Powerin näkökulmasta lupahakemus on tekninen kysymys.

-Politiikka ei saa vaikuttaa KTM:n päätökseen, jonka on oltava tasapuolinen ja syrjimätön, sanoi Szep. Hänen mukaansa yhtiö luottaa ministeriön lupaharkinnan perustuvan tosiasioihin ja uskoo saavansa luvan merikaapelin rakentamiseen. Szep ei ennakoi päätöstä enempää.

-Se on joko myönteinen tai kielteinen. Jos päätös on kielteinen, pitää katsoa, johtuuko se teknisistä, taloudellisista vai poliittisista syistä, hän toteaa.

Markkinat luottavat Szepin mukaan United Powerin hankkeeseen, mutta Suomessa on hänen mielestään muita, jotka vastustavat sitä. KTM:lle annettuihin kielteisiin lausuntoihin ovat hänen mielestään vaikuttaneet voimakkaasti "hanketta vastustavien tahojen taloudelliset ja poliittiset edut".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.