Mainos

United Airlines valmistautumassa konkurssimenettelyyn

Lentoyhtiö US Airwaysin tavoin myös United Airlines on valmistautumassa konkurssimenettelyyn. Konkurssimenettelyn käynnistämisellä lentoyhtiö suojautuuu velkojiltaan.

Yhdysvaltain toiseksi suurin lentoyhtiö United Airlines ilmoitti myöhään eilen, että se valmistautuu konkurssimenettelyn mahdolliseen käynnistämiseen.

Yhtiön johdon mukaan konkurssilain 11. pykälän mukainen konkurssimenettely pantaneen toimeen vielä tämän syksyn aikana. Lentotoimintaan ilmoituksella ei ainakaan toistaiseksi ole vaikutuksia.

United Airlines on pahoissa veloissa, eikä lentomatkustajien määrä ole palannut terrori-iskuja edeltäneelle tasolle. Yhtiö aikoo yhdessä osakkeenomistajien kanssa etsiä ratkaisua talousongelmiin kuukauden ajan, minkä jälkeen on suurten päätösten aika.

Velkasaneeraukseen hakeutui aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltain seitsemänneksi suurin lentoyhtiö US Airways. US Airwaysin ilmoituksen jälkeen amerikkalaiset talousasiantuntijat arvioivat United Airlinesin seuraavan perässä, kuten nyt näyttää käyvän.

Konkurssimenettelyn käynnistämisellä lentoyhtiöt suojautuvat velkojiltaan. Amerikkalaisten lentoyhtiöiden osakekurssit ovat olleet rajussa laskussa tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.