UniCredito ja HVB yhteen

Saksan toiseksi suurimman pankin HVB:n ja Italian suurimman pankin UniCrediton fuusiossa syntyvällä suurpankilla on yhteensä lähes 30 miljoonaa asiakasta 19 maassa.

Ensimmäisen megaluokan eurooppalaisen pankkifuusion toteutuminen varmistui viikonvaihteessa. Saksalaisen HypoVereinbankin ja italialaisen UniCrediton yhtiönkokoukset hyväksyivät eilen pankkien yhdistymisen. Fuusio toteutetaan lähes 20 miljardin euron osakevaihdolla.

Saksan toiseksi suurimman HVB:n ja Italian suurimman pankin UniCrediton fuusio synnyttää eurooppalaisen suurpankin. Uuden pankin tase on 733 miljardia euroa luokkaa ja markkina-arvo noin 43 miljardia euroa. Sillä on yli 28 miljoonaa asiakasta ja yli 7000 konttoria 19 maassa.

UniCredito maksaa HCB:sta viisi omaa osaketta yhtä HVB:n osaketta kohti, mikä arvostaa HVB:n hinnaksi 15,4 miljardia euroa. Lisäksi UniCredito maksaa joko osakkeita tai käteistä Bank Austria Creditanstaltista ja puolalaisesta BPH:sta, jotka molemmat ovat HVB:n yksikköjä.

Uusi suurpankki on vahvassa asemassa Italian, Saksan ja Itävallan markkinoilla. Itä- ja Keski-Euroopan markkinoilla se on sekä konttoreiden määrällä että taseella mitattuna suurin pankki.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat