Mainos

Unicef: Yli miljoona vauvaa pelastuisi rintaruokinnalla

Äidinmaidon avulla lapsi säästyy esimerkiksi ripulilta, joka on kehitysmaiden pahimpia tappajia.

YK:n lastenjärjestö Unicefin mukaan ainakin 1,3 miljoonaa lasta voitaisiin tänäkin vuonna pelastaa rintaruokintaa lisäämällä.

Unicef haluaisi suurempaa maailmanlaajuista tukea rintaruokinnalle, koska vain 39 prosenttia kaikista syntyneistä vauvoista saa ainoastaan äidinmaitoa kuutena ensimmäisenä elinkuukautenaan.

Vuosittain jopa kymmenen miljoonaa lasta kuolee helposti ehkäistäviin tauteihin, kuten ripuliin, keuhkokuumeeseen, tuhkarokkoon ja malariaan. 3 500 lasta pelastuisi päivittäin, jos he saisivat enemmän rintamaitoa.

Suomen Unicefin pääsihteeri Pentti Kotoaro muistuttaa tiedotteessa, että lapsen kuolema helposti torjuttaviin tauteihin on osoitus siitä, että äiti ja lapsi eivät ole saaneet sitä tukea, joka heille kuuluu. Äitiä ei ole esimerkiksi kannustettu rintaruokintaan eikä ole otettu huomioon imetyksen käytännön vaatimuksia.

Äidinmaito sisältää kaikki ravintoaineet, joita imeväinen tarvitsee; lisäksi se antaa suojan tauteja vastaan. Äidinmaidon ansiosta lapsi säästyy esimerkiksi ripulilta, joka on kehitysmaiden lasten pahimpia tappajia. Unicefin mukaan lapsella on 25-kertainen riski kuolla ripulin aiheuttamaan kudosten kuivumiseen, mikäli hän saa kahden ensimmäisen elinkuukautensa aikana muutakin ravintoa kuin äidinmaitoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.