Mainos

Unicef: Israel estää tuhansilta palestiinalaislapsilta koulunkäynnin

Israelin armeijan asettamat ulkonaliikkumiskiellot ja armeijan toiminta Gazassa ja Länsirannalla estävät tuhansilta palestiinalaislapsilta pääsyn kouluun. Näin sanoi YK:n lastenjärjestön Unicefin edustaja Pierre Poupard Jerusalemissa myöhään eilen.

Unicefin mukaan Israelin armeija estää ainakin 226 000 palestiinalaislapsen ja 9300 opettajan pääsyn kouluihinsa. 580 koulua on suljettu.

-Kokonaiselta palestiinalaiselta sukupolvelta on evätty oikeus koulutukseen, Poupard sanoi.

Israelin armeija aloitti Länsirannan kaupunkien miehittämisen kesäkuussa palestiinalaisten tekemien itsemurhaiskujen jälkeen. Samalla armeija määräsi ulkonaliikkumiskieltoja, joita se piti välttämättöminä toimenpiteinä iskujen lopettamiselle.

Ulkonaliikkumiskieltojen jatkuessa kellareihin, moskeijoihin ja autotalleihin on pystytetty omatekoisia luokkahuoneita.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisi aiemmin tällä viikolla raportin, jonka mukaan lapset ovat entistä useammin tulilinjalla Israelin ja palestiinalaisten keskinäisissä väkivaltaisuuksissa. Raportin mukaan ainakin 250 palestiinalaista ja 72 israelilaista lasta on kuollut sen jälkeen, kun osapuolten väliset väkivaltaisuudet leimahtivat uudelleen kaksi vuotta sitten.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.