Mainos

Unicef: Irakin lapset avain maan toipumiseen

Unicef toivoo, että väkivaltaisuuksien väheneminen Irakissa mahdollistaisi lasten aseman paranemisen maassa.

Miljoonien irakilaislasten elämää varjostavat yhä nälkä ja väkivaltaisuudet, kertoo YK:n lastenjärjestön Unicefin julkaisema raportti. Noin 75 000 lasta elää edelleen leireillä tai väliaikaismajoituksessa, vaikka Saddam Husseinin hallinnon kaatumisesta tulee ensi keväänä kuluneeksi jo viisi vuotta.

Unicefin mukaan Irakin väkivaltaisuudet ovat kuitenkin jo jonkin aikaa olleet vähentymään päin. Järjestö toivoo, että tämä mahdollistaisi lasten aseman paranemisen maassa.

-Irakin lapset ovat maan toipumisen perusta. Siellä, missä lapsia suojellaan ja heitä autetaan toipumaan, myös yhteisö toipuu nopeasti, sanoo Unicefin Irakin-erityisedustaja Richard Wright.

Paluu arkeen alkaa monella lapsella ja nuorella koulunpenkiltä. Unicefin mukaan ala-asteikäisistä koulujärjestelmän ulkopuolella on vielä ainakin 760 000 lasta. Koulun loppukokeisiin otti tänä vuonna osaa vain 30 prosenttia 17-vuotiaista irakilaisista.

Kaikki Irakista kantautuvat uutiset eivät kuitenkaan ole huonoja. Unicefin kiertävä rokotekampanja on tänä vuonna rokottanut Irakissa yli neljä miljoonaa lasta poliota vastaan sekä yli kolme miljoonaa lasta tuhka- ja vihurirokkoa sekä sikotautia vastaan. Maassa ei ole kuluvana vuonna havaittu yhtään uutta poliotapausta, järjestö kertoo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.