Mainos

UNHCR: Turvapaikanhakijoiden määrä pudonnut

Suomi on ollut pitkään yksi niistä maailman teollisuusmaista, jonne saapuu kaikkein vähiten turvapaikanhakijoita.

Teollistuneisiin maihin pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä on pudonnut puoleen viidessä vuodessa, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kertoo vuotuisessa raportissaan.

EU-maihin tulijoita oli viime vuonna vähemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 1988. UNHCR:n johtajan Antonio Guterresin mielestä tilastotiedot osoittavat, että teollistuneiden maiden puheet kasvavasta pakolaisongelmasta eivät heijasta todellisuutta. Hänestä olisi syytä kysyä, estävätkö tiukentuvat maahantulosäädökset vainoa pakenevien pääsyn turvaan.

Maailman pakolaisista valtaosa on edelleen köyhien maiden huostassa, UNHCR muistuttaa. Esimerkiksi Tansaniassa, Pakistanissa ja Iranissa oleskelee suuria määriä pakolaisia.

Suomeen vähän turvapaikanhakijoita

Suomi on ollut jo pitkään yksi niistä maailman teollisuusmaista, jonne saapuu kaikkein vähiten turvapaikanhakijoita. Keskimäärin EU-maihin on tullut 3,8 turvapaikanhakijaa tuhatta asukasta kohden. Suomessa lukema oli viime vuonna 0,7.

Suurin ryhmä tuli Suomeen Bulgariasta, josta hakijoita oli 569. Serbia-Montenegrosta hakijoita oli 457, Somaliasta 320, Irakista 289 ja Afganistanista 237. Venäjältä tuli 233 turvapaikanhakijaa, Turkista 97.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.