Mainos

UNHCR: Pakolaisten määrät laskussa, evakkojen nousussa

Maansisäisten pakolaisten määrä on kasvanut huolestuttavasti viime vuosina, toteaa UNHCR. Eniten evakkoja on Kolumbiassa, Irakissa, Pakistanissa, Sudanissa ja Afganistanissa.

Kotimaastaan paenneiden pakolaisten määrä on laskenut alimmilleen kolmeen vuosikymmeneen, kun taas maansisäisten pakolaisten määrä on hälyttävästi noussut, kertoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

Järjestön raportin mukaan kotimaastaan paenneiden pakolaisten kokonaismäärä laski 9,5 miljoonasta 8,4 miljoonaan viime vuoden aikana. Luvun aleneminen saattaa johtua lukuisten ihmisten asumisesta pakolaismaisessa tilanteessa omassa maassaan, järjestö huomauttaa.

Maansisäisten pakolaisten laskeminen lukuihin mukaan nostaa pakolaisten kokonaismäärän lähes 21 miljoonaan, kun luku vuonna 2004 oli 19,5 miljoonaa.

Pakolaisjärjestön puheenjohtajan Antonio Guterresin mukaan pysyvä ratkaisu on löydetty lukuisien pakolaisten tilanteeseen, mutta edelleen miljoonien maansisäisten pakolaisten ahdinko on ratkaisematta esimerkiksi Darfurissa, Ugandassa ja Kongossa.

Eniten evakkoja on Kolumbiassa (yli kaksi miljoonaa), Irakissa (1,6 miljoonaa), Pakistanissa (1,1 miljoonaa), Sudanissa (miljoona) ja Afganistanissa (72000).

Turvapaikanhakijoita oli viime vuonna yhteensä 668 000 149 eri maassa. Määrä laski kaksi prosenttia edellisvuodesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.