Mainos

Unelmaristeily päättyi jälleen nolosti – yli 100 sairastui vatsatautiin

Karibianmerellä seilanneella luksusristeilijällä on puhjennut vatsatautiepidemia.

Royal Caribbean Cruises -varustamon mukaan 108 henkilöä on sairastunut matkatessaan Vision of the Seas -risteilyaluksella. Vatsataudin aiheuttaja on todennäköisesti norovirus.

Varustamon mukaan sairastuneille matkustajille annettiin vatsatautiin tarkoitettuja käsikauppalääkkeitä. Risteilijällä oli kaikkiaan 1 991 matkustajaa ja 772 miehistön jäsentä, joista sairastui 105 matkustajaa ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa.

Vision of the Seas palasi eilen satamaan Floridassa. Karibianmeren risteily kesti kaikkiaan 11 päivää.

Yhtiö vakuuttaa, että sekä alus että terminaalialue on tarkkaan desinfioitu. Vision of the Seas -risteilijän lähti aikataulun mukaisesti uudelleen merille myöhemmin perjantaina.

Useita kömmähdyksiä risteilyaluksilla

Vatsatautiepidemia on jälleen yksi takaisku risteilyalalla, joka on kokenut useita suuren luokan ongelmia viime aikoina.

Esimerkiksi viime kuussa tuhannet matkustajat viettivät lähes viisi päivää karmeissa olosuhteissa, kun Meksikonlahdella risteilleellä Carnival Triumph -aluksella syttynyt tulipalo katkaisi sähköt ja saniteettitoiminnot.

Helmikuun alussa viisi ihmistä sai surmansa pieleen menneessä risteilijän pelastusharjoituksessa Kanariansaarilla. Kaikki kuolonuhrit olivat henkilökuntaan kuuluvia.

Joulukuussa Queen Mary 2 -luksusristeilijällä puhkesi niin ikään vatsatautiepidemia, johon sairastui 194 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä.

Vuonna 2012 varustamot ilmoittivat kaikkiaan 16:sta eri vatsatautiepidemiasta Yhdysvaltojen terveysviranomaisille.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.