Mainos

"Unabomber" tunnusti ja vältti sähkötuolin

"Unabomberiksi" epäilty Theodore Kaczynski tunnusti eilen virallisesti olevansa kirjepommi-iskujen tekijä. Näin hän vältti sähkötuolin, mutta hyväksyi samalla elinikäisen vankilatuomion ilman vapauttamisen mahdollisuutta.

Marraskuusta asti Sacramentossa Kaliforniassa jatkunut oikeudenkäynti päättyi, kun Kaczynski sanoi hyväksyvänsä liittovaltion syyttäjien ja puolustuksen laatiman sopimuksen tuomiosta. Kaczynski tunnusti tehneensä 13 pommi-iskua, joissa kuoli yhteensä kolme ihmistä ja haavoittui yli 20 Kaliforniassa ja New Jerseyssä. Tunnustuksen lisäksi Kaczynski luopui oikeuksistaan hakea muutosta tuomioon ja mahdollisesta tarinansa myynnistä saatavaan tuottoon.

Kaczynski on entinen matematiikan professori, joka on viettänyt vuosikaudet erakkoelämää Montanan syrjäseuduilla. Miehen terrori-iskut versoivat hänen vihastaan "turmeltunutta yhteiskuntaa" kohtaan, jota hänen mielestään edustivat etenkin tekniikkayritykset. Vielä eilen lainoppineet odottivat lisää viivytyksiä oikeudenkäynnin kululle.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.