Mainos

UM: Suomen Islamilainen Yhdyskunta terrorismilistalla

Ulkoministeriön mukaan Arabiemiraatit epäilee Suomen Islamilaista Yhdyskuntaa terrorismiyhteyksistä. Suomen tataariseurakunta päätyi aiemmin terroristijärjestöjen listalle käännösvirheen takia.  

Ulkoministeriö on ollut asiasta yhteydessä Suojelupoliisiin. Arabiemiraatit ei ole kertonut perusteita listaukselleen.

- He viittaavat terrorismin rahoittamiseen tai kouluttamiseen, mutta eivät ole yksilöineet, mitä ne syyt tämän suomalaisen yhdistyksen osalta olisivat, sanoo ulkoministeriön yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan asiaa selvitetään Arabiemiraattien kanssa. Hänen mukaansa Suomessa on parempi asiantuntijuus arvioida, onko Suomessa toimivilla järjestöllä terrorismiyhteyksiä.  

- Ei ole ainakaan toistaiseksi tullut täältä valvovilta viranomaisilta mitään tällaista tietoa, Tuomioja sanoi Brysselissä.  

Tuomiojan mukaan muilla Pohjoismailla on Arabiemiraateille samanlaisia kysymyksiä. Listalle on päätynyt järjestöjä myös Ruotsista ja Norjasta.  

- Katsotaan, toimimmeko tässä yhteistyössä, hän sanoi.  

Suomen suurlähettiläs Ilkka-Pekka Similä on käynyt selvittämässä asiaa tänään Arabiemiraattien ulkoministeriössä. Käännösvirhe vahvistui keskustelujen aikana.  

Supolla ei tietoja terrorismiepäilyn perusteiksi

Supolla ei ole toistaiseksi tietoja, joiden mukaan Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan lisääminen terrorismista epäiltyjen listalle olisi perusteltua.

Suojelupoliisi kuitenkin selvittää asiaa edelleen, kertoi ylitarkastaja Tuomas Portaankorva illalla.  

Supo ei Portaankorvan mukaan lähde spekuloimaan siitä, onko yhdyskuntaa syytä pitää vaarallisena vai ei.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.