Mainos

UM: Pohjois-Korea arvaamaton

Pohjois-Korean käyttäytyminen alkuviikon tapahtumien jälkeen voi olla täysin arvaamatonta, arvioi ulkoministeriön Itä-Aasian tiimin johtaja Annikki Arponen.

Muun muassa Kiina on kehottanut varomaan kiristämästä tilannetta liikaa. Keinot Pohjois-Korean uhittelulle kuitenkin alkavat olla vähissä.

- Tilannehan ei ole ainutlaatuinen, vuonna 2006 kovensimme talouspakotteita, eikä se näköjään auttanut. Jos pakotteita kovennetaan entisestään, saattaa kokonainen kansa olla vaarassa nääntyä nälkään, Arponen pohtii.

Pohjois-Korea kokee olevansa muun maailman uhkaama, ja perustelee sillä ydinvarustautumisensa. Maan propaganda väittää muun maailman pakottavan Pohjois-Korean varustautumaan ja valmistautumaan taisteluun. Ulkomaailman tuomio ohjus- ja ydinkokeista on vain lisännyt kokemusta ulkoapäin uhkaavista vaaroista.

- Tämä on heidän ainoa konstinsa saada äänensä kuuluviin, he pitävät tätä äänen korottamisena, Arponen katsoo.

Tilanteessa vallitsee tällä hetkellä molemminpuolinen luottamuspula Pohjois-Korean ja muun maailman välillä. Kansainvälisessä yhteisössä pitäisikin ehkä miettiä, mitkä ovat ne keinot joilla luottamusta pystyttäisiin lisäämään. Tilannetta ei helpota epätietoisuus Korean iskukyvystä tosipaikan tullen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.